Skip to main content

OVER KLUSKLAUWEN

Bloed, zweet en (foute) grappen, veel creativiteit, zelfspot, maar bovenal passie voor klussen en vakmanschap: dat zijn de bouwstenen van het programma Klusklauwen.  

De broertjes Richard en Arwin rijden samen met compagnon Ed als professionele klussers door heel Nederland om kandidaten te helpen met uitdagende, stoere klussen, waarbij ze hen altijd weten te verrassen door (soms ongevraagd) een creatieve en eigenwijze twist toe te voegen aan het eindresultaat.  

De klussers Arwin en Ed rijden samen door heel Nederland om te helpen bij uitdagende, stoere klussen, waarbij ze altijd weten te verrassen door (soms ongevraagd) een creatieve en eigenwijze twist toe te voegen aan het eindresultaat. Arwin en Ed worden daarbij bijgestaan door professional Richard. Richard werkt voor HORNBACH en is daar de regelaar voor bouw- en renovatieprojecten. Naast het regelen van alle klussen en de materialen, geeft hij ook graag zijn ongezouten mening.

Richard

Richard is hét gezicht van HORNBACH en onze spin in het web. Iedereen kent Richard en Richard kent iedereen. Hij regelt de klussen en het materiaal en leidt alles in goede banen. Hij komt dan ook geregeld bij de mannen kijken hoe het gaat en steekt zijn ongezouten mening daarbij niet onder stoelen of banken. En hij kan niet zonder, maar af en toe ook niet mét zijn broertje Arwin.

Arwin

Arwin is het creatieve talent. Wat Arwin in zijn hoofd heeft kan hij maken, maar hij kan daar af en toe ook in doorslaan. De Rotterdammer is recht voor z’n raap en ‘niet lullen maar poetsen’ is zijn credo - al lult ‘ie de oren van je kop. Dit had trouwens ook ‘eigenwijs is ook wijs’ kunnen zijn, want aan discussies geen tekort op de werkplaats. Samen met Ed weet hij zelfs de meest uitdagende klusprojecten tot een creatie van de bovenste plank te maken.

Ed

Ed is de rustige en wat stillere, maar trouwe rechterhand van Arwin. Hij wijkt geen seconde van Arwins’ zijde en is daarnaast ook een kalmeringsmiddel voor hem. Hij kan op een slecht moment misschien wat grumpy uit de hoek komen, maar hij bezit een hart van goud. Hij heeft een scherp timmermansoog en is altijd in voor een grap. Met name de grappen die hij zelf uit z’n mouw schudt.